W kilku słowach o nas

Nie lubimy o sobie trąbić, ale przedstawić się wypada 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dominik Robakowski

Chcąc nie chcąc prezes fundacji, choć baaardzo nie lubi jak się go tym mianem określa. Na co dzień pracownik Interaktywnego Centrum Historii Ostrowa Tumskiego w Poznaniu – choć ciałem w stolicy Wielkopolski, to jednak sercem na Kujawach. Z wykształcenia historyk i etnolog. Przede wszystkim mąż.

13346111_1748783445406690_2479665279139865744_o
Maciej Wasielewski

Człowiek z Południa, czyli z Karska. Absolwent historii i administracji. Obecnie radny gminy Kruszwica, a także nauczyciel w milionie szkół. Popełnił póki co książkę o parafii w Brześciu, którą odnajdziecie także na naszej stronie w formie elektronicznej.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Artur Robakowski

Ten, który w naszej fundacji najwięcej robi, a najmniej spija z tego powodu śmietanki 🙂 Elektryk z wykształcenia, handlarz detaliczny ;)- człowiek bez którego nie potrafilibyśmy przybić gwoździa. Nie dość, że ogarnia, to jeszcze sypie dobrymi pomysłami.

Agnieszka Robakowska

Kierownik artystyczny „Przewodnika Katolickiego”, a tym samym naczelny grafik naszej fundacji. Z wykształcenia edukator artystyczny i etnolog. Specjalistka od renowacji zabytków i sprowadzania nas na ziemię, gdy nasze pomysły są zbyt wymyślne. Nie dość, że kopalnia pomysłów, to jeszcze studnia wiedzy 😉

Obraz może zawierać: 1 osoba, stadion i na zewnątrz

Martyna Kulawiak

Zakochana w Macieju, więc z automatu musi być w Fundacji 😉

Przyjaciele i sympatycy*

*z góry przepraszamy za szczupłość tego działu, ale osób, które nam pomagają jest tak wiele, że musielibyśmy zatrudnić kogoś do pisania;)

Kinga Nowińska – pracownik Nadgoplańskiego Parku Tysiąclecia, a także pasjonatka lokalnej historii, no i niezbędna pomoc księgowa. Skromna, a jakże ważna dla Kruszwicy!

Jakub Bronka – na razie nie musi nic robić, bo nic akurat nie robimy, ale jak już zrobimy, to myślę, że coś z nami zrobi 😉

Michał Walczak – wspominamy o nim tylko dlatego, że przelewa nam dużo pieniąchów – ja się pytam: skąd ma? 😉 Pozdrawiamy 🙂

Dariusz Mielcarek – spec od rodu Grabskich, lokalny historyk.

Barbara Arent-Dorywalska – sołtys Popowa, która nas karmiła podczas malowania figury w tej wsi (ogólnie jak chcecie tu trafić, to dajcie nam jeść).

Przeżejaki – czyli Stowarzyszenie PrzeŻeJa – grupa jakże pozytywnych ludzi, którzy potrafią rozkręcić nadgoplańską trójwieś.

Polecamy:

Manowce – i wszelkie inne inicjatywy Michał Matyjasika – nie dość, że na temat, to jeszcze jakie zdjęcia 😉

Twoja Kruszwica Pan Eugeniusz – mistrz kruszwickiej historii lokalnej i jego syn Janek, który dokumentuje życie grodu nad Gopłem

Nadgoplański Park Tysiąclecia – nadgoplańscy Strażnicy Teksasu

Chcesz do nas dołączyć?

Nie widzimy problemu 🙂 Po prostu się z nami skontaktuj, a zastanowimy się w jaki sposób możemy współpracować. Członkostwo nie wiąże się z żadnymi kosztami.

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s