W kilku słowach o nas

Nie lubimy o sobie trąbić, ale przedstawić się wypada 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dominik Robakowski

Chcąc nie chcąc prezes fundacji, choć baaardzo nie lubi jak się go tym mianem określa. Na co dzień pracownik Interaktywnego Centrum Historii Ostrowa Tumskiego w Poznaniu – choć ciałem w stolicy Wielkopolski, to jednak sercem na Kujawach. Z wykształcenia historyk i etnolog.

13346111_1748783445406690_2479665279139865744_o
Maciej Wasielewski

Człowiek z Południa, czyli z Karska. Absolwent historii i administracji. Obecnie pracownik Urzędu Miejskiego w Kruszwicy, a jeszcze chwilę temu nauczyciel. Popełnił póki co książkę o parafii w Brześciu, którą odnajdziecie także na naszej stronie w formie elektronicznej.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Artur Robakowski

Ten, który w naszej fundacji najwięcej robi, a najmniej spija z tego powodu śmietanki 🙂 Elektryk z wykształcenia i zawodu – człowiek bez którego nie potrafilibyśmy przybić gwoździa. Nie dość, że ogarnia, to jeszcze sypie dobrymi pomysłami.

Agnieszka Kurasińska

Kierownik artystyczny „Przewodnika Katolickiego”, a tym samym naczelny grafik naszej fundacji. Z wykształcenia edukator artystyczny i etnolog. Specjalistka od renowacji zabytków i sprowadzania nas na ziemię, gdy nasze pomysły są zbyt wymyślne. Nie dość, że kopalnia pomysłów, to jeszcze studnia wiedzy 😉

Chcesz do nas dołączyć?

Nie widzimy problemu 🙂 Po prostu się z nami skontaktuj, a zastanowimy się w jaki sposób możemy współpracować. Członkostwo nie wiąże się z żadnymi kosztami.